Как да използваме скритата камера в защита на нашата собственост?

скрита камера в стенен часовник
В днешно време има толкова много начини, по които да охраняваме дома си, че трябва само да изберем точния и да се “молим” да влязат в дома ни, за да може така подсигуреното устройство да бъде тествано. Но разбира се никой не би искал да бъде обран, нали? Най-малко пък от човек, който всеки ден влиза в дома му, знае къде се намират всички ценности, техника, пари.


Понякога, особено, когато говорим за семейство, в което и двамата правят кариери, няма време за ежедневните неща като пране, чистене и готвене. И тогава идва редът на домашната помощница. При положение, обаче че това семейство има толкова много ценности, как да се довери на напълно непознат човек, който ще прекарва половината или целия ден, според това колко работа има, в дома им? А не може жилището да стои непочистено, а дрехите на семейството мръсни нали?

Първото, което може да направят е да потърсят доверена жена измежду своите познати. Без съмнение те се движат в кръгове или поне познават хора, които се възползват от услугите на домашна помощница. Може да ги помолят да им препоръчат фирма или направо човек, който не би продал доверието им. Разбира се, в зависимост от това, колко вярват те на тези хора, които биха препоръчали съответната фирма или жена.

И ако все още изпитвате недоверие и съмнение, спомнете си поговорката “Страх лозе пази” и опазете и своят собственост, като поне донякъде се оповавате на страха си. За целта може да използвате скрита камера. Или няколко такива на или около местата, където се намират бижутата ви, парите, ако държите такива в дома си, все пак живеем в 21 век, където повечето хора отдавна са забравили какво е да се държат големи суми у дома. Разбира се подсигурете и техниката. Така че, ако жената не се окаже такава, за каквато са я представили вашите познати, скритата камера веднага ще го покаже.

Скрита камера в химикал
И не, няма начин тя да я види, защото може да се постави на такива места и да изглежда по такъв начин, за които нито вие, нито тя сте чували. Един модел скрита камера може да се постави на вазата за цветя, на тоалетката в спалнята, на секцията в близост до телевизора или друга техника. А формата може да е колкото върха на карфица. И пак да записва идеално чист образ. Винаги може да сложите една панделка, с която допълнително да украсите любимата ви ваза с цветя във всекидневната, а всъщност това да не е нищо повече от скрита камера. Би ли се досетил някой? Не и вашата помощница.

В спалнята или в близост до вашите бижута поставете декоративна фигурка, която да ги пази. Буквално, защото в нея отново може да има малък модел скрита камера. А във всекидневната, където са телевизора, DVD-то, компютъра и друга скъпа техника поставете няколко декоративни или технически елемента, на пръв поглед с нищо неразличими. Като една компютърна мишка например. Да, дори и в нея може да се използва скрита камера. После компанията, която е инсталирала тези устройства свързва камерите към един сървър, където цялата информация се записва. И ако случайно нещо изчезне, докато ви няма, просто включвате на записите и ще знаете кой е злосторника. Без дори да е трябвало да клечите под прозорците си цял ден и да следите новата домашна помощница.Ето едно огромно предимство на съвременната техника.

Но пък, ако всичко е било излишно, къщата ви е в пълен ред и всичко си е на мястото, освен че може да сте се почувствали малко параноични, ще имате един доверен и честен човек, който да се грижи за дома, докато вас ви няма. А повярвайте, честността в наше време е качество, което е като чудовищата – всички са чували за тях, но никой не ги е виждал. В случая срещнете ли такова чудо, изобщо не бива и да си помисляте, че може да го загубите. Пазете го и то ще ви се отплати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар