Скритите камери, които използват във филмите или къде може да се скрият скритите камери?

скрита камера в мъжки колан
Обичате ли шпионски филми? Не? Не може обаче да не сте засичали поне част от някоя сцена с Джеймс Бонд или пък от “Мистър и мисис Смит”, в които главните герои подслушват злодеите с помощта на специални устройства с големината на копче.


Камерите пък, с които задължително във филми от този жанр става проследяването са с формата на обикновена писалка, игла за вратовръзка или някаква друга всекидневна вещ. Донякъде сте се възхитили, но по-практичните от вас сигурно са причислили всичко това към научната фантастика, нали? Е, искаме да ви кажем, че изобщо не е така. Макар и много от устройствата да изглеждат като изпреварили времето си, други от тях съществуват и дори се използват и в нашето ежедневие. Е, разбира се не от всеки, но общо взето, техниката се е развила до необятни размери, много по-големи, отколкото може да си представите.

Скритите камери, за които ще говорим, в повечето случаи се използват за проследяване на някоя съмнителна личност, в това число и неверен съпруг, или пък се инсталират на такива места, на които има какво да се открадне. В повечето случаи от вътрешни хора. Скритите камери са устройства, които не се виждат, с тяхна помощ собствениците на големи или малки фирми могат да тестват лоялността на своите служители.

Местата, пък на които може да се поставят са безброй. Разбира се, стига фирмата да разполага с необходимите средства, защото това чудо на техниката е много по-скъпо от обикновените камери, които всички сме виждали пред банката или гишето в магазина.

И все пак, къде може да се поставят скритите камери, в случай, че говорим за параноя, обвързана с много пари? Ами практически навсякъде. Ако фирмата е производствена може да използва скрита камера скрита дори на машините на работниците. Не искам дори да си помислям, ако става въпрос за голям цех, колко камери са нужни. Май ще изхарчат повече пари за тях, отколкото за заплатите на служителите.

Някои модели скрити камерите може да се поставят и на бюрото на административните служители под формата на някаква незабележима вещ като преспатие, кутия за химикали и моливи, дори уеб камерата може да е с вградена скрита камера, която да предава директно на компютъра на шефа.

По коридорите на фирмата също може да се поставят такива, което малко няма смисъл, защото там може да има и обикновени камери. Но общо взето скрити камери може да се поставят навсякъде, стига да имате финансова възможност. В дома си също може да си сложите за вашата и тази на семейството сигурност. Или ако просто искате да знаете дали някой не ви мами. Общо взето в нашия динамичен и забързан свят вече рядко нещо може да остане скрито-покрито, поне за този, който иска да знае всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар