Евтини скрити камери


Както се оказва през последните годни, тайното видео наблюдение не е само привилегия на различни институции като банки, супер- и хипермаркети както и други големи сгради, нуждаещи се от постоянна охрана. Дори частните домове и малките бизнеси понякога могат да имат нужда от самонаблюдение. Поради голямото търсене се появиха и евтините скрити камери, днес вече цените не са така високи на тази техника, както преди няколко години. Това обаче се случва поради факта, че на пазара се появиха много компании, които имитират големите производители и марки, без разбира се да крадат основната марка или пък да вредят на бизнеса. Вече може да намерите добри скрити камери, които са успешна имитация на Сони, Никсон и др., поне що се отнася до сравнително поносимо качество и вършене на елементарни записи.  

В някои случаи обаче, освен че са евтини тези камери са и прекалено големи и тежки, което значително затруднява вашата работа. Въпреки, че могат да правят някакви си снимки  и да заснемат видеа, все пак има и други неща, които правят добрите снимки такива каквито са. Повечето от тези марки скрити камери не разполагат с качествени и скъпи елементи, като лещи на фокуса, което пък в резултат ще направи заснетите снимки прекалено мъгляви и неясни, а също така се явява и проблем с приближаването и отдалечаването на обектите – zoom. И тъй като някои от тези елементи липсват при евтините модели, затова и крайната цена е така ниска.  

Някои от тези модели камери толкова добре наподобяват оригинала, че човек може да се заблуди в първия момент, особено, ако не е особено запознат с техниката. Това се нарича реплика на продукта. В този случай дизайна, цветовете на търговската марка, логото дори, са много близки. Това е хитър маркетингов ход, който обаче може да ви донесе много главоболия, а понякога пък може да е добро попадение за вас. Всичко е в сферата на късмета.
Евтините скрити камери по принцип не са подходящи за професионална употреба, но това не значи, че не могат да ви свършат работа у дома, като домашен пазач на собствеността или децата. Това, че едно нещо е евтино не значи, че е боклук непременно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар